Surinam, Brazil, Argentina, Chile, Bolivia, Peru, Mexico, Costa Rica!!!!

vrijdag 25 april 2008

Beklimming Huyana Potosi 6088m (19/4 - 21/4)

Samen met twee andere belgen (Manu Beldars en Jef Paps) besloten we om de Huyana Potosi te beklimmen, terwijl onze vrouwen naar hartelust konden shoppen en terrasjes doen in La Paz.
De eerste dag op 4000m begon zeer gemoedelijk. We leerden ijsklimmen en wandelen met crampons aan de voeten.
De tweede dag was al net iets zwaarder ;-) We stegen bepakt en gezakt naar de tweede refuge op een 5130m. Was een fikse wandeling van een 3.5uur. Daar aangekomen kregen we achtereenvolgens een middag en avondmaal te verwerken om om 18u reeds in ons bedje te kruipen, aangezien we om middernacht al gewekt zouden worden om aan de beklimming naar de top te beginnen.
Hoewel we alle drie toch "relatief" sportief aangelegd waren, hebben we tijdens de 7uur durende beklimming toch alle kleuren van de regenboog gezien! MAAR eens de top gehaald vergaten we snel de inspanningen en konden we nog enkel genieten van het prachtige uitzicht en het gelukzalige overwinningsgevoel!!! De Huyana Potosi was overwonnen door de drie Belgskes!!



Downhill mountainbike: the most dangerous road (18/4)

Deze mouintainbike tocht begint in La Cumbre (40min van La Paz) op een hoogte van 4700m en eindigt in de tropen in Coroico op 1100m. Het is een prachtige "downhill route van om en bij de 70km" en werkelijk gevaarlijk als je niet uit je doppen kijkt, want nergens staan er "railings". De weg bestaat vnl. uit grind, losliggende rotsblokken en is nergens breder dan 2 meter met stijle afgronden van +/- 300m. KICKEN DUS!!!


Rurrenabaque (12/4 - 16/4)

Vanuit La Paz vlogen we naar Rurrenabaque, een dorpje te midden in de tropen alwaar we een pampastour gedaan hebben. 3 dagen in een canobootje gezeten en de jungle/pampas in gevaren....de max!!!
Vissen op piranha´s, op jacht gaan naar anaconda's, zwemmen tussen roze dolfijnen, bewonderen van kaaipivera's... honderden verschillende vogels die voortdurend voorbij je bootje vliegen...kaaimannen en krokodillen die je tot op 50cm van je bootje komen begluren..spooky ;-)....aapjes die in de bomen slingeren...
We wisten gewoon niet waar eerst kijken !!!


La Paz (9/4 - 12/4)

Deze hoogste hoofdstad ter wereld is stapsgewijs gebouwd (3200m tot 4000m) en ingebed in een gigantische caƱon.
Ze wordt omgeven door honderden besneeuwde toppen van meer dan 5000m en deze "lonkten" 1 voor 1 naar mijn schatti'ken!!! (zie later)
Deze 3-daagse waren vooral weer plan- en regeldagen aangezien we hier later terugkeren.

vrijdag 11 april 2008

4-daagse jeeptocht tot in Uyuni (5/4 - 9/4)

Met een 4x4 jeep, chauffeur Wainses, kokkin Julia en Irene en Winne (een koppel uit Bornem) vertokken we voor een 4-daagse tocht van Tupiza naar Uyuni.
Haleloejaaaaaaaaaa ...... wat we die 4 dagen te zien gekregen hebben, is eigenlijk onbeschrijflijk....

Van woestijngebied tot bergpassen die de 5000 meter overschrijden, flamingo's, lama's, vossen, guanaco's, vicunia's, rode-groene en helblauwe laguna's, gekleurde alsook besneeuwde bergen, een immense zoutvlakte, een cactuseiland, een adembenemende zonsopgang,..... schoon, de max, mooi, fantastisch, ... superlatieven schieten hier echt te kort!!!!!!

Dag 1:


Dag 2:

Dag 3:



Dag4:

Yiehaaaa.... life is great!!!!!!!!
Dikke bees van ons!!